Czárán Gyula nyomában teljesítménytúra

Czárán Gyula nyomában teljesítménytúra13 Oct 08:00 - 20:00 - Suncuius
Vársonkolyos

Route
More info

A XII. Czárán Gyula nyomában teljesítménytúrára
bárki benevezhet, aki szereti a természetet, szeret túrázni, vállalkozó típus és szeretne egy ilyen jellegű vetélkedőn résztvenni.

A feladat, szintidőn belül teljesíteni a megadott távot a kijelölt útvonalon, érintve az ellenőrzőpontokat, leküzdve a nehézségeket melyeket a természet állít eléjük. Az utat még élvezetesebbé teszi a táj lenyűgöző szépsége. A túra által mindenki felmérheti fizikai erőnlétét, tájékozódási képességét. Induláskor minden nevező kap egy kis füzetet, melyben le van írva az útvonal, a követendő turistajelzések, a szintkülönbségek, a távok és egy térkép is megtalálható benne. A túra során a résztvevőknek ellenőrző pontokat kell érinteniük, ahol egy kis aprósággal kedveskednek nekik a szervezők. Több helyen is igény szerint zsíros vagy lekváros kenyeret kap mindenki, egy másiknál pedig egy kis édességet a jobb teljesítőképességhez.A célba érők emléktárgyak mellett egy tányér meleg bográcsost is kapnak.

Három útvonal közül választhatnak a résztvevők: 3,5 egy 20 illetve egy 30 kilométeres táv közül.

RAJT ÉS CÉL:
Vársonkolyos (Suncuius) vasúti megállótól 15 percnyire (1,5 km) a Zichy kastély udvarán.

Online térkép:
www.gpsies.com/map.do?fileId=mcntbqapbszyqqxt

FELSZERELÉS:
ajánlott túrabakancs (néhol a terep sziklás, meredek, kőfolyásos), réteges túraöltözék, esőkabát, széldzseki, elemlámpa (lehetőleg fejlámpa), kulacs, térkép (ajánljuk a Dimap-tól a Királyerdő-hegység térképet).

TÚRA NEHÉZSÉGE:
az átlagosnál valamivel nehezebb középhegységi túrára kell számítani. A nehézséget főleg a sziklás terepviszonyok és a hirtelen kaptatók okozhatják. Gyakorlott túrázóknak és teljesítménytúrázóknak nem jelenthet gondot.

INDÍTÁSI IDŐ:
3,5 km: 10-11 óra között
20 km: 9-11 óra között
30 km: 8-10 óra között

NEVEZÉSI DÍJ:
a 3,5 km távon 15 lej/fő, a 20 és a 30 km távon 30 lej/fő (2100 ft/fő).
Előnevezés esetén ami október 1-én zárul le az Czárán Gyula nyomában feliratú pólót kap!!!

Táv: 3,5 km/ 20 km/ 30 km
Szintidő: 3/ 7/10 óra.
Szintemelkedés: 184 m/ 850 m/ 1225 m
Díjazás: oklevél, hűtőmágnes.

Szolgáltatások, amelyek benne foglaltatnak a nevezési díjban: tájékoztató füzet, térkép, elsősegélynyújtás, póló, két helyen frissítő pont, csomagmegőrzés, mosdási lehetőség, meleg étel a célban, oklevél, hűtőmágnes.

ÚTVONAL:
- 3,5 km:
RAJT Zichy kastély (335 m), meredek ereszkedő-kőfolyás, kemping (1.EP. – 305 m), Misid völgye, 1.sz. függő híd, Nagy Magyar barlang (2.EP. – 310 m), 2.sz. függő híd, CÉL Zichy kastély

Online térkép:
www.gpsies.com/map.do?fileId=uzuoothwgsvgsfid

- 20 km:
RAJT Zichy kastély (335 m), Kemping (1.EP. – 305 m), Misid völgye, Misid völgye letérő (392 m), Beton út, Győzelem-barlang (2.EP. – 380 m), Pozsorita (3.EP. – 620 m), Révi-szoros bal oldali gerince, Püspök kilátó (400 m), Devence barlangok (350 m), Zichy barlang (4.EP. – 320 m), Zichy barlang vasúti megálló, Köröspart, Révi-szoros jobb oldali gerince, Sonkolyos, CÉL Zichy kastély.

Online térkép:
www.gpsies.com/map.do?ileId=ewxjimmdeofdormg

- 30 km:
RAJT Zichy kastély (335 m), Kemping (1.EP. – 305 m), Misid völgye, Misid völgye letérő (392 m), Beton út, Győzelem-barlang (2.EP. – 380 m), Pozsorita (3.EP. – 620 m), Pokol barlang (4.EP. – 570 m), Tízfalusi karsztfennsík (600 m), Püspök kilátó! (400 m), Devence barlangok (350 m), Zichy barlang (5.EP. – 320 m), Köröspart, Révi focipálya (300 m), Révi-szoros jobb oldali gerince, Kereszt kilátó (6.EP. – 440 m), Magura tető (550 m), Meredek ereszkedő, kőfolyás!!!, Köröspart, Sonkolyos, CÉL Zichy kastély.

Online térkép:
www.gpsies.com/map.do?fileId=ozrcxqilnvhpgojr

FIGYELEM!
A rendezők fenntartják a jogot, hogy veszélyhelyzetben az útvonalat módosítsák, illetve a rendezvényt félbeszakítják.
Az útvonal végig a Királyerdő területén, illetve a Sebes-körös szurdokvölgyében, jelzett turistautakon halad, melyekről letérni nem ajánlott. Az útvonal nagy forgalmú közutat nem érint. Az útvonal követését szükség szerint kiegészítő jelzésekkel (szalagokkal, irányjelző táblákkal, festett pontokkal) segítjük.

ÚTVONAL ELLENŐRZÉS:
Az útvonalon ellenőrzőpontokat jelölünk ki és üzemeltetünk. A kiírásban megadott útvonalról nem ajánlott letérni.

EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁS, ELSŐSEGÉLY:
A teljesítménytúra időtartama alatt szakképzett elsősegélynyújtó (HEGYIMENTŐ SZOLGÁLAT) áll készenlétben. A résztvevőknek azonban tudomásul kell venni, hogy a terep jellege, adottságai miatt az elsősegélynyújtó kijutása egy esetleges sérülés helyszínére időigényes lehet. Minden résztvevőnek kötelessége kiemelten ügyelni saját testi épségére, és ha szükséges, segítenie az esetleg balesetet szenvedett sporttársának.

FELELŐSSÉG:
A nevezéssel a résztvevők tudomásul veszik, hogy a Czárán Gyula teljesítménytúra viszonylag nehéz terepen zajlik, és sikeres teljesítése megfelelő fizikai és mentális felkészültséget, valamint tapasztalatot igényel. Bármely résztevő felkészületlenségéből, hanyagságából, könnyelműségéből származó balesetekért, károkért a rendezők nem tartoznak felelősséggel.

SZERZŐI JOGOK:
A rendezvényen a résztvevőkről fényképek, videofelvételek készülhetnek. A fényképek, videofelvételek szerzői jogát a rendezők birtokolják, azt szabadon felhasználhatják.

SZÁLLÁS:
A túra előtt és után is tudunk szállást biztosítani a rajt-célban, csak előzetes igénylés alapján, külön díjazás ellenében, illetve saját sátorban a rajt - cél közvetlen közelében. Szállásfoglalás igényét a czaran.nyomaban@gmail email címre várjuk.
A szállás ára félpanziós ellátással 65 lej/fő (45). A szobák a kastélyban 4-6 férőhelyesek és nem tartalmaznak fürdőszobát. Tussoló és a toalett emeletenként van.
További szállási lehetőség Sonkolyosi faluban található, kb. 1 kilométerre a rajt-céltól.

LINK:
www.infotourism.info/hu/szallashely/310
vagy
perla.liketosmile.com/© 2018 Siguez