Pelerinaj Sacru in nordul Indiei

Pelerinaj Sacru in nordul Indiei21 Nov 12:00 - 03 Dec 18:45 - Bucharest
We Love India

Route

Descoperind India ~ Pelerinaj Sacru in nordul Indiei

„We love India” oferă o oportunitate unică în viață de a te îmbarca într-o călătorie în care să experimentezi cele mai sfinte locuri din India.

Organizez acest pelerinaj din pasiune pentru tot ce înseamnă India. Și pentru comoara pe care mi-a dăruit-o. Îmi doresc ca cei care sunt "căutători" ca și mine, să experimenteze și ei sursa directă a Spiritualității pe care o oferă India.

„We Love India” nu este o agenție de turism ~ oferim acest sejur cu intenția de a vă oferi oportunitatea de a experimenta aceste locuri sacre în adevărata lor profunzime și dimensiune. Cufundarea în puterea, energia și grația extraordinare ale acestor locuri sacre te deschide către dimensiunile mai înalte ale vieții.13 Zile de Pelerinaj Sacru în India.
30 ianuarie ~ 11 februarie 2018

Număr maxim de participanți: 10

Ziua 1 : plecare din București
Ziua 2 : ajungem în Mumbai și plecăm direct spre Pune la Osho Center
Zilele 2 ~ 7: vom sta lângă centrul de meditație Osho
Ziua 7 : ne întoarcem în Mumbai unde stăm o noapte
Ziua 8 : zbor Mumbai ~ Varanasi
Zilele 8 ~ 11 : Varanasi
Ziua 11 : zbor la Delhi
Zilele 11 ~ 12 : vom vizita Delhi
Zilele 12 ~ 13: zbor Delhi ~ București

Călătoria noastră începe de la București spre Mumbai. De la aeroport vom merge direct în Pune (4 ore cu mașina) la Osho Meditation Center. Aici vom participa în diferite programe de meditație intensive, după care vom reveni în Mumbai pentru o noapte, unde vom vizita orașul iar a 2~a zi vom zbura la Varanasi.

Osho este considerat unul dintre cei mai controversați lideri spirituali pe care i-a dat India secolului al XX-lea.

La începutul secolului XX nimeni nu credea că mai poate veni cineva să schimbe modul de gândire al oamenilor. Cei care au crezut așa ceva s-au înșelat. Osho a schimbat și a venit cu noi forme de cunoaștere a psihicului uman, unele geniale, altele mai puțin.

Osho: “Un maestru adevărat te învață cum să uiți ce ai învățat; nu îți dă nicio învățătură. Ați venit la mine ca sa va dezvățați de ceea ce știți, nu să învățați. Ați venit la mine învățați deja, deci orice ar fi ceea ce deja știți, vă rog, renunțați la aceasta. Deveniți ignoranți, fiți ca niște copii. Numai inima unui copil poate bate la ușa divinului, numai inima unui copil este ascultată. Rugăciunile tale nu pot fi auzite, ele sunt viclene. Numai un copil, numai o inimă pură poate fi ascultată.”

Pentru cei care nu știu, Osho Resort este un centru de meditație din orașul Pune, India, înființat de celebrul Bhagwan Shree Rajneesh, cunoscut sub numele de Osho, de formație profesor de filosofie. În anii ’60, el a început să călătorească prin India și să țină tot felul de prelegeri despre sexualitate, constrângeri sociale și religioase, libertate, trezire, umor etc. Ideile lui au prins foarte bine la public și încet-încet a început să fie cunoscut și în afara Indiei.

Răspunsul lui Osho la întrebarea „CE ÎNSEAMNĂ PENTRU TINE ADEVĂRATA INIDIA”? :

„India nu este doar geografie sau istorie. Nu este doar o națiune, o țară, o simplă bucată de pământ. Este ceva mai mult: este metaforă, poezie, ceva invizibil dar foarte tangibil. Ea vibrează cu anumite câmpuri energetice pe care nicio altă țară nu le poate pretinde.

De aproape zece mii de ani, mii de oameni au ajuns la explozia ultimă a conștiinței. Vibrația lor este încă vie, impactul lor este foarte prezent în aer; ai nevoie doar de o anumită receptivitate, de o anumită capacitate de a primi invizibilul care înconjoară acest tărâm neobișnuit.

Este ciudat pentru că a renunțat la toate pentru o singură căutare, căutarea adevărului.
În mod ciudat, India este singura țară din întreaga lume, care și-a dedicat toate talentele într-un efort concentrat de a vedea adevărul și a fi adevărul.

Nu puteți găsi niciun mare om de știință în întreaga istorie a Indiei. Nu din cauză că nu au fost oameni talentați, nu din cauză că nu au fost genii. Matematica își are bazele în India, dar India nu l-a produs pe Albert Einstein. În mod miraculos, întreaga țară a fost neinteresată de orice fel de cercetare obiectivă. Aici, scopul nu a fost de a-l cunoaște pe celălalt, ci de a te cunoaște pe tine. De zece mii de ani, milioane de oameni fac în mod constant un efort unic, sacrificând totul pentru acest scop - știință, dezvoltare tehnologică, bogăție - acceptând sărăcia, boala, maladia, moartea, dar fără să abandoneze căutarea cu niciun preț ... Această căutare a creat o anumită noosferă, un anumit ocean de vibrații în jurul tău.

Dacă vii aici cu o minte cât de cât meditativă, vei intra în contact cu aceasta. Dacă vii aici doar ca turist, o vei rata. Vei vedea ruinele, palatele, Taj Mahal-ul, templele, Khajuraho, Himalaya, dar nu vei vedea India - vei trece prin India fără să o întâlnești. Era peste tot, dar tu nu erai sensibil, nu erai receptiv. Vei fi venit aici să vezi ceva care nu este India cu adevărat, ci doar scheletul său - nu sufletul său. Și vei avea fotografii cu scheletul său și îți vei face albume cu scheletul său, și vei crede că ai fost în India și că cunoști India, însă nu vei face decât să te amăgești singur.

Există o parte spirituală. Aparatul tău foto nu o poate fotografia, formarea ta, educația a nu o pot surprinde. Te poți duce în orice țară și ești foarte capabil să cunoști oamenii de acolo, țara respectivă, istoria sa, trecutul său - în Germania, în Italia, în Franța, în Anglia. Dar nu poți face același lucru în ceea ce privește India. Dacă încerci să o pui în aceeași categorie cu alte țări, deja ai ratat ideea, deoarece aceste țări nu au acea aură spirituală. Ele nu au produs un Gautam Buddha, un Mahavira, un Neminatha, un Adinatha. Ele nu au produs un Kabir, un Farid, un Dadu. Acestea au produs oameni de știință, au produs poeți, au produs mari artiști, au produs pictori, au produs tot felul de oameni talentați. Dar misticul este monopolul Indiei, cel puțin așa a fost până acum.

Iar misticul este un tip de ființă umană total diferită. Acesta nu este pur și simplu un geniu, nu este pur și simplu un mare pictor sau un mare poet - este un vehicul al divinului, o provocare, o invitație la divin. El deschide porțile pentru ca divinul să intre. Și de mii de ani, milioane de oameni au deschis porțile pentru ca divinul să umple atmosfera acestei țări.

Pentru mine, această atmosferă este ADEVĂRATA India.”

“Osho nu s-a născut și nu a murit niciodată. El doar a vizitat planeta Pământ, între 11 decembrie 1939 – 19 ianuarie 1990”.

~Următorul oraș este Varanasi (Kashi).

Varanasi se află pe malurile fluviului GANGE, și este un oraș antic cunoscut a fi capitala spirituală a Indiei. Istoria orașului datează de mai bine de 3000 de ani, devenind unul dintre cele mai vechi orașe locuite continuu de pe planetă. De neratat răsăritul de soare, pe malurile Gangei. În fiecare zi, peste 60.000 de oameni se scaldă în râu, iar acest eveniment este ceva cu adevărat unic.

În Varanasi au trăit foarte multe ființe iluminate, și mulți alții trăiesc și în prezent. Energia acestui oraș este fantastic de înaltă și îți facilitează foarte ușor stări profunde de meditație.

Înainte de a merge acolo, este recomandat să fii inițiat în anumite tehnici de pranayama și meditație, pentru a te deschide și a fi receptiv la ce oferă acest oraș ca și energie. (Aceste inițieri le ofer eu gratuit celor care se înscriu pentru călătorie).

Iată șapte motive pentru care nu ar trebui să ratezi șansa de a face parte din această experiență incredibilă.

1. Varanasi, „Orașul Luminii”, un oraș sfânt, strălucește cu putere, atât fizic cât și metaforic. Se spune că este suficient să intri o singură dată în apa sfântă a Gangei pentru ca toate păcatele dintr-o viață să fie curățate.

2. Conform legendei, Varanasi a fost creat de zeul Shiva și acesta era lăcașul său preferat. Într-unul din versurile textului antic religios Skanda Puranam, Shiva spune: „Cele trei lumi formează un oraș de-al meu, iar Varanasi între ele este palatul meu regal.”

3. În Varanasi se celebrează în modul cel mai natural, ciclul inevitabil al vieții și al morții, care este și venerat în aceeași măsură. Cunoscut și ca „Maha-smashana” sau „Marele Tărâm al Incinerărilor”, orașul sfânt te aduce la smerenie, punându-te față în față cu balanța dintre viață și moarte.

4. O călătorie cu barca pe apele sacre ale Gangei, surprinde prefect spiritul orașului Varanasi. Numeroase bărcuțe de hârtie care cară cu ele lumânări aprinse și flori reprezentând rugăciunile oamenilor, plutesc în voie pe apă. Numeroși pelerini se scaldă în apele sacre, alții meditează în solitudine iar restul se pleacă în rugăciune de-a lungul treptelor (Ghats). La apus, se desfășoară ritualul de venerare care se face seara, denumit GANGA ARTI.

5. Varanasi a fost primul centru care a reunit artele, cultura, spiritualitatea și muzica. Numeroși sfinți, filozofi, poeți, scriitori și muzicieni trăiesc sau au trăit în Varanasi. Câteva personalități marcante ale mișcării Bhakti s-au născut în Varanasi, printre care Kabir și Ravidas.

6. Varanasi găzduiește templul KASHI VISHWANATH, unul dintre cele mai importante locuri de venerare din țară, considerat a fi unul dintre cele doisprezece Jyotirlingas (obiect devoțional reprezentând divinitatea supremă) ale zeului Shiva, având o mare însemnătate în istoria spirituală a Indiei.

7. În apropiere de Varanasi se află templul MAHABODHI, vechi de 1500 de ani, care marchează locul legendarului Bodhi tree, copacul sub care Buddha a meditat și a atins iluminarea. Buddha a ținut prima sa ceremonie la Sarnath, în apropiere de Varanasi, dând astfel naștere budismului.

Din aceste motive, și multe altele în plus, călătoria în acest oraș este o experiență profund spirituală, aceasta fiind completată de sesiuni de meditație, satsang, ritualuri spirituale și multe altele. Călătoria care durează cinci zile, va include excursii la templul KALABHAIRAVA, templul MAHAMRITYUNJAYA, templul VISHALAKSHI, MANIKARNIKA GHAT și o excursie cu barca pe Gange, ocazia de a urmări MANGALA ARTI la templul KASHI VISHWANATH și timp liber pentru a explora Varanasi, străduțele acestuia, zonele sale comerciale antice și alte desfătări culturale.

„Cel mai sfânt dintre orașele sfinte din Est este Varanasi și acesta reprezintă centrul universului.” Sadhguru

~Următoarea oprire este în Delhi, unde vom sta o noapte, iar a doua zi avem zborul spre București. Aici vom vizita orașul vechi și vom explora street food (mâncare pe stradă), în locuri în care se găsește cea mai bună mâncare din bucătăria indiană, cu care ne vom delecta. Vom vizita „TEMPLE OF GOD", care este un templu nou, deschis în 2005, dar care este foarte frumos și merită văzut. Al doilea templu este „LOTUS TEMPLE” care la fel, merită văzut pentru că arhitectura sa este fabuloasă.

Vino și fii parte din această călătorie minunată și revelatoare împreună cu noi.

Prețuri și Informații despre călătoria noastră:

Varianta 1

Prețul este de 2000 de euro. Acesta include:

toate serviciile în India
biletele de avion București ~ India si zborurile locale in India
transporturile locale cu mașina
2 mese pe zi vegetariene
cazările în camera dublă la hoteluri de 3 și 5 stele
participarea la anumite ritualuri
viza

Varianta 2

Prețul este de 1400 de euro. Acesta include:

toate serviciile în India
zborurile locale in India
transporturile locale cu mașina
2 mese pe zi vegetariene
cazările în camera dublă la hoteluri de 3 și 5 stele
participarea la anumite ritualuri

Ce nu este inclus:
bilet de avion București-India și retur viza pt India

Pentru înscriere trebuie să achitați suma de 1000 de euro pentru varianta 1. Si 400 euro pentru varianta 2.

Restul sumei se poate achita și în mai multe rate până la data plecării din București.

Ce este foarte important, dacă vă hotărâți să veniți, este să vă achiziționați biletul de avion, deoarece prețurile se modifică foarte rapid. ( costul călătoriei poate suferi modificări în funcție de cât de mult crește prețul biletelor de avion în momentul în care te hotărăști sa îl cumperi. Prețul calculat pentru călătorie este de la data postării acestui eveniment).

Pentru a afla mai multe detalii te rog să mă contactezi la: weloveindiaevents@gmail.com Tel: 0766629645
Camelia

Eveniment organizat de "We Love India"
© 2019 Siguez